Klanten

De praktijk is het beste bewijs

Legalsense streeft er iedere opdracht weer naar om samen tot een succesvol eindresultaat te komen. Voor Legalsense is een opdracht pas geslaagd als klanten écht helemaal tevreden zijn. Eerder stoppen we gewoonweg niet. En dat is makkelijk zeggen, daarom laten wij onze klanten graag aan het woord. Zij vertellen graag zelf waarom ze graag met Legalsense, als team en als software, werken.

Gebruikerservaring Ovidius Law

“In mijn zoektocht naar geschikte tijdschrijf- software kwam ik via Google uit bij verschillende aanbieders. De tijdschrijfsystemen die ik bij eerdere kantoren gebruikte, vond ik eigenlijk niet praktisch, of soms zelfs irritant onhandig. Het leek mij dat dit veel beter moest kunnen. Bij mijn zoektocht kwam ik veel algemene tijdschrijf-software tegen maar na een paar proefabonnementen werd duidelijk dat het essentieel is dat de software is toegespitst op de advocatuur. Na het bekijken van verschillende, specifiek op de advocatuur afgestemde pakketten, was de keuze voor Legalsense snel gemaakt. De schermen zijn overzichtelijk en intuïtief. Het is daarnaast een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Alle gegevens zijn heel makkelijk te raadplegen en bovendien zijn er veel gegevens, in de vorm van rapporten, beschikbaar (bijv. gegevens per fee earner, per branche, per cliënt, per dossier etc.) Wat bij de keuze voor Legalsense uiteraard ook meespeelt, is de aantrekkelijke prijs. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk te digitaliseren, zodat we flexibel en snel kunnen werken. De cliënt plukt daar ook de vruchten van. Voor het moderne advocatenkantoor is Legalsense een uitermate handige tool.”

Jessica Niezen

Partner, Ovidius Law

Gebruikerservaring Rutgers & Posch Advocaten

Het Amsterdamse advocatenkantoor Rutgers & Posch selecteert Legalsense als haar online Praktijk Management Systeem (PMS). Legalsense maakt onderdeel uit van een ‘best of breed’ werkomgeving, waar een mix van specifieke pakketten een naadloos geheel vormt.

Rutgers & Posch is een onafhankelijk advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam. Het kantoor, waar een veertigtal advocaten werkzaam zijn, is opgericht door partners van toonaangevende internationale kantoren. Hun uitgangspunt: cliënten de topkwaliteit bieden die ze gewend zijn van de toonaangevende internationale kantoren, maar met de persoonlijke aandacht, toewijding en betrokkenheid van een klein kantoor.

Maarten Vink, advocaat Rutgers & Posch en verantwoordelijk voor ICT, licht toe: “Vier jaar geleden zijn we gestart met een alles-in-een pakket. Gedurende de groei van het kantoor liepen we op cruciale onderdelen tegen beperkingen aan. Dit was de directe aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe invulling. We hebben gekozen voor een ‘best-of-breed’ oplossing. Een geïntegreerde werkomgeving, waarbij specifieke pakketten, geleverd door specialisten per vakgebied, naadloos met elkaar samenwerken. Hierbij gebruiken we iManage Work (voorheen Worksite) voor document management, Legalsense als praktijk managementapplicatie en Twinfield voor de financiële administratie.

De tijdschrijfmogelijkheden binnen Legalsense zijn uitermate gebruikersvriendelijk, ook onderweg. Het bevordert gedetailleerde tijdsregistratie. Hierdoor ontvangt de cliënt een overzichtelijke en duidelijke factuur. Legalsense maakt haar belofte van flexibiliteit, eenvoud en gebruikersgemak meer dan waar.”

Maarten Vink

Advocaat, Rutgers & Posch

Gebruikservaring TeekensKarstens

Het in de regio Rijnland gevestigde topkantoor TeekensKarstens advocaten notarissen, kortweg TK, maakt vanaf 1 januari 2014 gebruik van Legalsense. Het kantoor heeft een sector gebaseerde benadering van de markt met als speerpunt het meedenken met de cliënt op managementniveau. Het kantoor hecht grote waarde aan een professionele ondersteuning van de medewerkers en wil zich landelijk positioneren als stabiel mid-market kantoor.

Bart Snoek, Facility Manager licht de keuze voor en de ervaringen met Legalsense toe:
‘De selectie van nieuwe software is voorafgegaan door een intensief ‘due diligence’ proces waarbij we zowel onze huidige software als andere pakketten kritisch hebben belicht. Al snel bleek dat het plafond was bereikt van de functionaliteiten van ons all-in-one pakket. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een aantal best-of-breed softwarepakketten die ieder uitblinken in de functies die ze aanbieden en gekoppeld met elkaar geleverd konden worden. Tijdens het verdere selectieproces hebben we vooral gekeken of aangetoond kon worden dat de systemen en leveranciers goed samen kunnen werken. Gebruiksgemak en het aanbod aan functionaliteit, speelden verder een belangrijke rol in het selectieproces. De keuze voor Legalsense was relatief eenvoudig: er was geen ander pakket dat op dezelfde manier een groot scala aan functies op een gebruikersvriendelijke manier aanbiedt. Naast Legalsense is er gekozen voor Epona ContactManager (CRM), NetDocuments (DMS), LegalWord (documentcreatie) en Twinfield (FMS).’

Bart Snoek

Facility Manager, TeekensKarstens

Gebruikerservaring Fender Advocaten

Fender Advocaten is een no-nonsense advocatenkantoor in Eindhoven, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Door specialisatie kan Fender Advocaten hoogwaardig advies geven, gevarieerde klanten bedienen en haar expertise continue verder uitbouwen. Het kantoor omarmt ICT in haar bedrijfsvoering. Technologie wordt ingezet om de bereikbaarheid, transparantie en efficiëntie te maximaliseren. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft Fender Advocaten voor Legalsense gekozen in combinatie met NetDocuments (document management) en Twinfield (online boekhouden).

Erwin van Nijnatten, partner, licht de keuze toe:

“Wij hebben gekozen voor Legalsense in combinatie met NetDocuments en Twinfield. Moderne technologische oplossingen zijn een speerpunt binnen onze bedrijfsvoering. We hebben zoveel mogelijk gekozen voor software in de cloud, via het SaaS (software-as-a-service) model.

Wat ons met name aansprak in Legalsense en de andere producten is de gebruiksvriendelijkheid en de intuïtieve lay-out. We konden er gelijk mee aan de slag en hadden geen training nodig om bijvoorbeeld een declaratie te maken. We zijn geheel overgestapt op digitale dossiers en kunnen daar op een intuïtieve manier via Outlook en Word mee werken. Onze verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.

Legalsense zit logisch in elkaar en ziet er mooi uit. Ook over de ondersteuning zijn wij erg tevreden, vooral de korte lijnen en persoonlijke aandacht bevallen erg goed. Wij kijken terug op een plezierige start waarin wij vrijwel zonder problemen een prachtig pakket hebben gekregen.”

Erwin van Nijnatten

Partner, Fender advocaten

Gebruikerservaring Maverick Advocaten

Maverick Advocaten N.V. (“Maverick”) is het eerste full-service mededingingsrechtkantoor van Nederland. Met gezamenlijk bijna 40 jaar ervaring in de top van de Nederlandse advocatuur beschikken de advocaten van Maverick over alle kennis en vaardigheden om hun cliënten op het gebied van het mededingingsrecht, economische regulering en consumentenrecht optimaal te kunnen bedienen.

Maverick licht de keuze voor Legalsense toe:

“Bij de start van Maverick waren we op zoek naar een eenvoudig te gebruiken pakket dat toch alles biedt wat we nodig hebben. We wilden geen overbodige toeters en bellen die het systeem alleen maar complexer in het gebruik zouden maken. We hebben verschillende pakketten bekeken en vergeleken en zijn uitgekomen bij Legalsense. Wij zijn erg tevreden over Legalsense; het is erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast zijn wij zeer te spreken over de service die wij ontvangen.”

Gebruikerservaring  van Halderen Advocaten

“De keuze voor Legalsense was snel gemaakt. Legalsense was precies wat we zochten: een overzichtelijk en gebruikersvriendelijk softwarepakket waarmee we snel aan de slag konden. Als strafrecht advocaten moeten we vaak snel schakelen en zijn we veel op pad. Het gemak van overal kunnen inloggen en dus op een iPad bij bijvoorbeeld de rechtbank of gevangenis gegevens kunnen raadplegen of verrichtingen noteren, is voor ons ideaal. De begeleiding en oplevering vanuit Legalsense verliep vlekkeloos en de open, no-nonsense houding sprak ons erg aan. Wanneer we een keer een vraag hebben, dan worden we razendsnel geholpen. We streven als kantoor altijd naar een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ook dat hebben we in Legalsense gevonden: uitstekende kwaliteit voor een vriendelijke prijs.”

John van Halderen

Partner, van Halderen Advocaten

Gebruikerservaring Bavelaar Advocaten

Bavelaar Advocaten is een internationaal advocatenkantoor gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, vastgoedrecht, handelsrecht, intellectueel eigendomsrecht en litigation. De kracht van het kantoor ligt in de combinatie van ervaring, kwalitatieve dienstverlening en praktisch advies.

Paul Bavelaar, partner en oprichter, licht de keuze voor Legalsense met veel enthousiasme toe:

“Tijdens de groei van ons kantoor liepen we tegen een aantal beperkingen aan op het gebied van facturatie en tijdschrijven. Dat was voor ons het moment op zoek te gaan naar een moderne oplossing voor praktijk management.

Tijdens onze zoektocht stonden een aantal kernwaarden voorop. Het systeem moest eenvoudig zijn, als online applicatie beschikbaar zijn, een tijdschrijfmodule bieden, gericht zijn op de advocatuur en de mogelijkheid bieden ons declaratieproces te automatiseren en te versimpelen. Daarnaast was het een bewuste keuze niet op zoek te gaan naar een alles-in-1 pakket, maar te kiezen voor een gespecialiseerde partij met focus op praktijk management. We zochten en vonden Legalsense. Na een testperiode en ‘referentiegesprekken’ met collega-kantoren hebben we de knoop doorgehakt. Heerlijk, dat we nu kunnen tijdschrijven vanuit één centrale plek, foutloos en volledig. Doordat Legalsense ons faciliteert in het eenvoudig registreren van de werkzaamheden, gaat er minder tijd verloren. Het is praktische software, die ons leven een stuk makkelijker maakt.”

Paul Bavelaar


Partner, Bavelaar Advocaten

Gebruikerservaring KLOS c.s. Advocaten

KLOS c.s. is een toonaangevend advocatenkantoor gespecialiseerd in het Intellectuele Eigendomsrecht. Hun missie is het beschermen van de creativiteit, goodwill, reputatie en know-how van cliënten. Zij beschermen wat de producten van hun cliënten uniek maakt: branding, design, content en technologie. Met als uitvalsbasis Amsterdam, denken, adviseren en procederen zij op Europese schaal.

Josine van den Berg, advocaat, licht toe waarom de keuze vol overtuiging op Legalsense is gevallen:

‘Door ons arbeidsverleden bij diverse kantoren, wisten we wat we bij de start van ons kantoor vooral niet wilden: bewust geen alles-in-1 oplossing, geen systemen waarbij een fysieke server op locatie nodig is, geen toeters en bellen die afleiden, geen dagenlange training en geen torenhoge investering. Wat we wel wilden was: online werken met een gespecialiseerd praktijk managementpakket dat naadloos integreert met andere systemen, tijdschrijven op onze iPhone, cliënten en dossiers probleemloos beheren op onze Apple ‘Macs’ en -misschien wel het belangrijkste- eenvoudig facturen draaien en versturen. Dit alles hebben we gevonden in Legalsense. En als extraatje krijgen we er ook nog eens een uitmuntende service van een enthousiaste groep vakmensen bij.

Legalsense in twee woorden? Waanzinnig goed!’

 

Josine van den Berg

Advocaat, Klos c.s. Advocaten

Gebruikerservaring Van Benthem & Keulen

Van Benthem & Keulen is een toegankelijk topkantoor met 80 juridische professionals in de advocatuur en het notariaat. Dit kantoor kenmerkt zich door haar innovatieve en cliëntgerichte karakter. Dit uit zich onder andere in de persoonlijke benadering van haar clientèle, in het serviceconcept vanDienst en in het toepassen van hedendaagse technologische mogelijkheden om dit te ondersteunen.

Johan Koggink, directeur Van Benthem & Keulen, licht toe:

“Inmiddels zijn het niet meer de kantoren, maar de cliënten die de spelregels bepalen. Ze worden veeleisender en willen ‘more for less’. Het is als kantoor belangrijk dat je deze tendens ziet aankomen en het omarmt. Je dient continue te innoveren op basis van de wens van je cliënt, en hierbij vanuit een eigen visie te handelen. Bij het innoveren is technologie belangrijk. Deze technologie moet niet alleen werkprocessen efficiënter maken, maar ook kennis eenvoudig kunnen laten delen. Dit delen van kennis geldt zowel intern als met cliënten. Vanuit deze visie zal het CRM-systeem, Archie, aan de voorkant staan. Hierin staat alle informatie over onze relaties, zowel prospects als clientencliënten. Zodra een prospect een cliënt wordt, dienen ook je PMS- en DMS-systeem (iManage) dermate ingericht te zijn, dat ook de backoffice gestroomlijnd wordt. Alle gegevens dienen op orde te zijn. Op basis van inzichtelijke rapportages kun je besluiten nemen op het gebied van management, inclusief marketing en business development. Ons oude PMS-systeem voldeed niet aan deze eisen, dus gingen we op zoek. Legalsense had mooie referenties, zeker op het gebied van gebruikersgemak en inhoud. Er was slechts een klein argument wat ons had kunnen weerhouden: de relatief weinig referenties in ons segment (Top 25). Deze angst heeft het team van Legalsense de afgelopen maanden echter knap weg genomen met diverse mooie, vergelijkbare opdrachten. Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat Legalsense kantoren van onze omvang, met een vergelijkbare filosofie en bedrijfsprocessen uitstekend kan voorzien.

We hebben bewust niet gekozen voor een alles in één pakket. Ondanks dat dit veelal uitstekende pakketten zijn, schieten ze voor ons kantoor op sommige aspecten ietwat tekort. Door te werken met een geïntegreerde werkomgeving, waarbij specialistische pakketten gekoppeld zijn, werk je met de best beschikbare oplosing.”

Johan Koggink

Directeur, Van Benthem & Keulen

Ervaar vandaag nog het gemak van Legalsense

Vraag direct een vrijblijvende demo aan zodat u zelf kunt ervaren hoe prettig Legalsense werkt.